Limburgse Keeperstrainer Mark Hellenbrand bij Real Madrid

mrt 10, 2018 | Geen categorie

De limburgse keeperstrainer Mark Hellenbrand van o.a. RKSV Bekkerveld en ex Roda JC was van 26 tot 30 december te vinden op de velden van de Spaanse grootmacht Real Madrid. “Op uitnodiging van Maurice Bouten (VVV Venlo en Chalenge Arena Keepersopleidingen) ben ik samen met 22 keepers uit heel het land in het vliegtuig gestapt”.

We hebben als een prof getraind (ochtend en middag/avond training) met de 22 enthousiaste talentvolle keepers. Het is een unieke samenwerking tussen 2 keeperscholen; Challenge Arena Keeperopleiding uit Horst en Keepersacademie Mark Hellenbrand uit Heerlen. Wij bundelen op deze manier onze kennis en krachten samen om van elkaar te leren en beter te worden. Zo gingen er ook 4 deelnemers van Keepersacademie Mark Hellenbrand mee naar Madrid voor een onvergetelijke ervaring.

Bij Real Madrid kregen de 22 deelnemende keepers een clinic van de keepers trainers van Real Madrid in samenwerking met Hellenbrand en Bouten. Het was niet alleen voor de keepers maar ook voor de trainers een geweldige ervaring om op het trainingscomplex van Real Madrid te mogen trainen. Naast de trainingen waren er ook culturele activiteiten ondernomen zoals een tour door Madrid waarbij alle bezienswaardigheden van deze mooie stad getoond werden.Een rondleiding door de thuishaven van Real Madrid, het Bernabeu, inclusief een luxe lunch met zicht op het veld mocht natuurlijk niet ontbreken.

Over zijn eigen toekomst blijft Hellenbrand nog oppervlakkig. “Natuurlijk zijn dit momenten die je rugzak alleen maar vult en is het inmiddels mijn 9e seizoen bij Bekkerveld. Ik bezit al mijn officiële KNVB keepercoach diploma’s en pro= GoalKeepercoach UEFA B helaas niet af kunnen ronden) maar op dit moment zit ik nog steeds op mijn plek bij 1e klasser RKSV Bekkerveld en mijn keepersacademie”, ik zie wel wat op mijn pad komt. De keepersacademie Mark Hellenbrand gaat weer per 18 februari van start met een blok van 12 trainingen. En de groepen zitten alweer aardig vol.